СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

Отърви се от старите мебели и матраци! Дай ги за рециклиране!

31.05.2024

Столична община организира пунктове за събиране на мебели и матраци от домакинствата. За пръв път, освен старите мебели и отпадъци от дърво, ще се събират и използвани матраци.

Това може да стане като ги оставите до сивите контейнери за смесено събиране на отпадъци. За нашия район графикът е отредил 3 юни, понеделник на адрес – локалното платно на бул. “Драган Цанков” и ул. “Самоков”, под моста до автогара ЮГ.

Инициативата е още една възможност за събирането и оползотворяването на тези отпадъци в периода на пролетното почистване.

Разделното събиране на отпадъците, повторната употреба, намаляване на депонирането, ограничаване на нерегламентираните сметища и предотвратяване на замърсяването на въздуха с незаконно изгаряне са основни приоритети на Столична община в устойчивото управление на отпадъците. Кампанията „Отърви се от старите мебели и матраци! Дай ги за рециклиране!“ е организирана в сътрудничество с Кроношпан – България и Столичното предприятие за третиране на отпадъци.

С помощта на партньорите събраните отпадъци в тази кампания се връщат обратно в икономиката или като материал в редица индустрии или за повторна употреба след предварителна подготовка.  Така се пестят ресурси и въглеродни емисии с всички ползи за околната и градската среда.

Last modified: 01.06.2024

Comments are closed.