СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

Администрация

Кмет

 • Доктор Делян Георгиев

  Д-р Делян Младенов Георгиев

  Кмет

  Електронна поща: info@so-izgrev.bg


  БИОГРАФИЯ

  Доктор Делян Георгиев е избран за кмет на Столична община – Район „Изгрев“ на 3 ноември 2019 година и  полага клетва 12 ноември същата година.

  Преди да поеме управлението на един от най-елитните столични райони дълги години упражнява лекарската професия. Завършва Медицински университет – София. Става част от екипа на Центъра за спешна медицинска помощ. Първо е редови лекар, а в последствие става началник смяна за София и София – област.

  През годините си в Центъра за спешна медицинска помощ трупа опит не само като лекар, но и като мениджър, а работата го научава да реагира бързо в извънредни ситуации.

  Доктор Георгиев владее четири езика – руски, като възпитаник 133 СУ „Александър Пушкин“, английски, шведски и сръбски език.

  Женен е, с три деца.

Заместник-кметове

 • Камелия Петрова Кюркчиева

  Камелия Петрова Кюркчиева

  Заместник-кмет

   

  БИОГРАФИЯ:

  Камелия Кюркчиева е родена в София. Завършила е висше образование, с образователна степен „магистър“ със специалност „Бизнес администрация“.

  Професионалният й стаж до момента, в който поема  поста на заместник-кмет в Столична община – Район „Изгрев“, кариерата й минава  частния сектор. Трупа опит като мениджър в частни търговски дружества. Работата с хора и управлението на процеси успява да усвои докато отговаря за корпоративните и ключови клиенти в компаниите, в които е работила.

  Хобитата й са екология и ветроходство.
  Семейна е, с две деца.

Ръководство

 • Славчо Ангелов Евтимов

  Славчо Ангелов Евтимов

  Секретар

  БИОГРАФИЯ:

  Славчо Евтимов е секретар на Столична община – Район „Изгрев“ от 2019 година.

  Завършил е геология в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, след това продължава квалификацията си във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методи“ където получава диплома по икономика. През 2000 година завършва в  Института за чуждестранни студенти.

  От 2000 година до 2006 година заема ръководна позиция в енергийния сектор. След това работи като главен геолог на една от най-големите фирми за производство на строителни смеси и материали.

  От 2003 година до 2007 година е бил общински съветник в Дупница, където оглавява комисията по образование и култура.

  След това застава начело на общинско предприятие, а малко по-късно се връща в частния сектор като мениджър. През 2017 година става парамедик в Центъра за спешна медицинска помощ в София.

  Семеен с две деца.