СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

“Изгрев” отново бе домакин на изложение за кандидат-студенти

22.03.2024

Районната администрация на „Изгрев“ за втора поредна година бе домакин и съорганизатор на изложение на висшите училища в София. Събитието бе в общинската сграда на ул. „А.П. Чехов“16А и в него се включиха 13 ВУЗ-а.

Интерес към изложението имаха ученици от горните гимназиални класове не само от училищата в нашите квартали, но и от други столични райони.

Бъдещите кандидат-студенти се срещнаха с представители и преподаватели от учебните заведения, получиха информация от първо лице за възможностите за бъдеща професионална реализация. “Изложението дава чудесна възможност за избор на университет дори и за тези, които още се колебаят, защото директно разбират какви са условият за кандидатстване”, споделиха представители на ВУЗ-овете.

На участниците във форума бяха раздадени множество информационни брошури и подаръци.

„Още от първия ми мандат като кмет, районната администрация на “Изгрев” активно работи за развитието на образователната система и своите най-млади жители. Децата са бъдещето на България и общината има своите ангажименти към тях“, категоричен бе кметът д-р Делян Георгиев.  

Last modified: 22.03.2024

Comments are closed.