СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА, част от кампанията „Не преминавайте през децата ни“

09.10.2023

Столична община и Съветът по безопасност на движението на децата в София организират конкурс за детска рисунка, част от кампанията за превенция на пътнотранспортния травматизъм „Не преминавайте през децата ни“.

Темата на конкурса е „Не преминавайте през децата ни“. Право на участие в конкурса според регламента имат деца от 1 до 6 клас, обучаващи се в столични училища. Рисунките се изпращат във вид на снимка на e-mail sbdds@sofia.bg в срок до 20 октомври 2023. Заедно с рисунката се изпраща декларация за участие, подписана от родител/настойник/упълномощен, с електронен подпис. Подписаната декларация би могла да бъде сканирана или снимана. Декларацията, можете да изтеглите от линка отдолу.


Конкурсът се провежда, съгласно Закона за авторското право и сродните му права и Регламента на ЕС за защита на личните данни в сила от 25.05.2018 г.


С изпращането на рисунка, изпращащият декларира, че е запознат и приема условията, описани в Декларацията за участие. След изпращане на снимка на рисунката и декларацията, следва да получите потвърдителен e-mail.


Оценяването на творбите е в 2 възрастови групи: до 3 клас и до 6 клас, като всяко дете може да участва само с една рисунка.
Петчленно жури, включващо професионални художници, представители на администрацията и членове на Управителния съвет на Съвета по безопасност на движението на децата в София, ще определи победителите.


Критериите за оценка включват: близост до темата, креативност, оригиналност, съчетаване на  цветовете, композиция. Няма ограничение за техниката, която авторите ще изберат.
Награди са предвидени за всяка от двете възрастови групи – първо, второ и трето място, като отличените ще получат материални награди.

Last modified: 09.10.2023

Comments are closed.