СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

ОЩЕ ЕДИН ЗАГРАБЕН ОБЩИНСКИ ИМОТ ЩЕ БЪДЕ ПРИНУДИТЕЛНО ИЗЗЕТ

13.06.2023

Поредният заграбен и неправомерно ползван общински имот в район “Изгрев” ще бъде принудително иззет от районната администрация.

Собственикът на частна къща в ж.к.”Изток”, без правно основание и каквото и да било разрешение, е “разширил” двора си с над 250 кв.м за сметка на общинска земя, отредена за озеленяване, върху която е изградил паркинг и навес.

„Това е недапустимо обсебване и кражба на чужд имот. Като кмет на район “Изгрев” няма да допусна общината и хората да бъдат ощетявани от когато и да било.

В срок от три дни, собственикът на къщата трябва да премахне доброволно незаконната ограда, да отстрани навеса и да освободи общинската собственост. В противен случай, заграждението ще бъде разрушено и ще изземем принудително имота със съдействието на органите на МВР“, заяви кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев.

Той допълни, че по време на мандата му нашата администрация е иззела по негови заповеди десетки общински имоти в трите квартала, които бяха заграбени от недобронамерени лица и фирми. Общинските багери събориха не една и две незаконни постройки върху общинска земя.

„За мен, интересът на жителите на район “Изгрев” е над всичко, има закони и ред, с който всеки от нас трябва да се съобразява. Удовлетворен съм, че през този мандат, общината си възвърна ролята на добър стопанин и защитник на правовия ред в трите ни квартала – “Изток”, “Изгрев” и “Дианабад”, допълни още д-р Георгиев.

Той е категоричен, че дългогодишното “затваряне на очи” вече е в историята, а много “бизнесмени” и “по-равни от другите” граждани, бяха принудени да се съобразяват с нормите и да спазват Закона.

Last modified: 14.06.2023

Comments are closed.