СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

САНИТАРНА СЕЧ В “ИЗГРЕВ”

12.06.2023

Над 20 големи, опасни и изсъхнали дървета бяха премахнати в район “Изгрев”. Екипите на общината проведоха предварително планирана санитарна сеч на ул. “Незабравка”, ул.”Елемаг”, ул.”Проф. д-р Константин Чилов” и в няколко междублокови пространства в трите квартала на района.

Въпреки, че имаме още доста работа, благодарение на последователната, експертна дейност на нашата администрация, най-опасните дървета вече са премахнати, рисковете са овладяни.

“Поддържането на “зелената система” в райони като нашия, които са гъсто залесени, е трудоемко, скъпо и отнема сериозен времеви ресурс.

В изминалите години на настоящия мандат нашата община успя да премахне хиляди компроментирани дървета, които представляваха опасност за хората и имуществото им.

Сигурността на гражданите и опазване на тяхното здраве е основен приоритет, който трябва да се отстоява последователно“, заяви кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев.

Той допълни, че е удовлетворен от постигнатите резултати по време на мандата. „Заедно постигнахме много за нашия общ дом – район “Изгрев”, категоричен е д-р Георгиев.

Last modified: 12.06.2023

Comments are closed.