СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

И ЧЕТВЪРТИЯТ СТРИЙТ ФИТНЕС Е ГОТОВ

05.05.2023

Още една модерна спортна площадка на открито, четвърта подред, вече посреща почитателите на активния и здравословен начин на живот в район “Изгрев”.

Стрийт фитнесът е финансиран изцяло със собствени средства на района и е до бл.13 в ж.к.”Дианабад”. Новото съоръжение е част от предвиденото изграждане на голяма детска площадка и кът за отдих върху запуснатото от десетилетия междублоково пространство в квартала.

„Тази година работата на районната ни администрация върви много трудно и бавно, поради липсата на адекватен държавен бюджет и респективно общински такъв“, коментира кметът д-р Делян Георгиев. Той припомни, че нашият район е защитил пред Столична община редица големи инвестиции за облагородяване на междублоковите пространства, спортните игрища и детските площадки, но липсата на финансови средства, пречи на тяхната бърза и мащабна реализация.

„Искрено се надявам да успеем да изпълним набелязаните си цели до края на годината. Отсъствието на работещ парламент и действащ нов бюджет, ощетява хората и общините. Губим ценно време и възможности за подобряване на средата, в която живеем.

През годините на мандата ми като кмет, в “Изгрев” се случиха много хубави неща и е тъжно в последната година, нашата активна и обичаща района администрацията да бездейства, заради фактори, над които няма контрол“, каза още кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев.

Last modified: 05.05.2023

Comments are closed.