СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

Д-Р ДЕЛЯН ГЕОРГИЕВ СЕ СРЕЩНА С ПОСЛАНИКА НА ЯПОНИЯ Н.ПР. ХИРОШИ НАРАХИРА

28.04.2023

Кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев проведе среща с посланика на Япония Н.Пр. Хироши Нарахира. Присъства и зам.кметът г-жа Камелия Кюркчиева.

„За мен бе изключително приятно с посланика на страната на изгряващото слънце да обсъдим възможностите за бъдещо сътрудничество в различни сфери между общината и посолството на Япония. Вярвам, че традиционната добронамереност и приятелство между българския и японския народ ще прерасне и в ползотворно сътрудничество на общинско ниво“, заяви д-р Георгиев.

Според него възвръщането на славата на район “Изгрев” като “дипломатическо средище”, вече не стои на дневен ред заради активната и компетентна работа на настоящата районна администрация с тринадесетте посолства на територията на района.

„В края на мандата си като кмет на “Изгрев” се чувствам удоволетворен от постигнатите резултати от нашата администрация, в полето на дипломацията. Дългогодишният застой в дипломатическите отношения е преодолян, хоризонтът е чист за бъдещи инациативи и положителни емоции“, каза още д-р Делян Георгиев.

Last modified: 28.04.2023

Comments are closed.