СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

ДЕО И УЧЕНИЦИ ОТ 119. СУ ДИСКУТИРАХА “ЗАВИСИМ ИЛИ НЕЗАВИСИМ – ИЗБОРЪТ Е ТВОЙ”

27.04.2023

„Зависим или независим – изборът е твой“ – това беше темата на дискусия с телевизионния водещ Деян Славчев – Део и ученици от 11-ти клас на 119. СУ „Акад. Михаил Арнаудов“.

Организатор на събитието бе Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към районната администрация на „Изгрев“, а домакин бе общинският салон на ул. “А. П. Чехов”16А.

1682677189654

Целта на инициативата е първична превенция срещу наболелия проблем сред подрастващите, а именно употреба на психоактивни вещества като чуят от първо лице историята и личния опит на граждански ангажирна известна личност.

Део разказа на учениците какво са му причинили и отнели наркотиците и как е успял е да се измъкне от тях. Призна им, че това е една от най-големите победи в живота му и че я извоювал благодарение на спорта, силната си воля и приятелите. Не се притеснява да говори за този период от живота си, защото се надява че така може да предпази други младежи от опасните лапи на наркотиците. Деян Славчев-Део разговаря с децата без да се опитва да ги поучава, като се опита да ги убеди в безсмислието от дрогата.

Инициативата на МКБППМН има и възпитателен рхарактер – да насочи вниманието на учениците от горните класове към личния избор и да им покаже, че всичко зависи от тях самите.

Повече от час Део отговаря на въпроси на учениците от 119. СУ.

Last modified: 02.05.2023

Comments are closed.