СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

Кулинарни изкушения, музика, коктейли и нови български филми -тридневният празник на района продължава и тази вечер

08.07.2024

Кулинарни изкушения от далечни страни, много музика, танци, коктейли и лятно настроение – така стартира в събота, 6 юли, „Изгрев фест“.

Жителите и гостите на празника на района опитаха безплатно напитки и ястия, предоставени от приятелите ни от посолствата на Куба, Виетнам, Камбоджа и Пакистан.

Деян Славчев – Део и естрадният певец Йордан Марков се погрижиха за музикалното настроение, а духовият оркестър „Вършец“ провокира любителите на хората да демонстрират уменията си.

Политици и дипломати, сред които председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, общинските съветници Борис Бонев, Росица Николова, Андрей Зографски и Бойко Димитров, кметът на район „Подуяне“ Кристиян Христов, също уважиха празника на района ни, който вече се превърна в традиционно и очаквано събитие.

„Когато през 2021г. издадох заповед за определяне на Петровден като официален празник на “Изток”, “Изгрев” и “Дианабад”, не съм вярвал, че толкова бързо той ще се утвърди и превърне в една хубава традиция. Уважението към нашия район и общинската ни администрация нараства с всеки изминал ден, което е плод на много труд, честно отношение и принципност“,заяви кметът на района ни д-р Делян Георгиев.

„Изгрев фест“ продължи в неделната вечер с българско кино под звездите. Режисьорката и сценаристката Яна Лекарска представи пред публиката дебютния си филм “Защото обичам лошото време“. Лентата, която тръгна по кината през пролетта, е снимана за 18 дни, а в главните роли са Неда Спасова и Владимир Михайлов, е носителка на наградата на публиката на 28-ия “София филм фест”.

Тридневният празник на район “Изгрев” продължава и тази вечер на същото място – парк “Тинтява” (градинката на КАТ). В 21 часа ще стартира филма на Николай Павлов “Опасни шматки”. Режиьсорът на “Бай Иван: Филмът” е привлякал в поредната си комедия актьорите Ники Станоев, Кирил Ефремов, Силвия Петкова и др.

Last modified: 08.07.2024

Comments are closed.