СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

Евро 2024 стартира от “Изгрев”

13.06.2024

От утре светът е футбол, а първият мач, часове преди откриването в Мюнхен на Евро 2024, ще се играе в район „Изгрев“. В 17.00 ч. в Спортния комплекс на парк “Борисова градина” ще стартира приятелски ученически мач между отборите на България и Германия.

На зеления терен ще се срещнат момчетата на 119.СУ “Акад. Михаил Арнаудов” и на “Дойче шуле София”- две от училищата в нашия район. Събитието е по повод откриването на Еворпейското първенство по футбол в Германия и е под патронажа на кмета на “Изгрев” д-р Делян Георгиев и на посланичката на Германия у нас – Н.Пр. г-жа Ирене Планк.

Преди двубоя учениците ще участват в уъркшоп, който ще води авторитетният спортен педагог към Германския футболен съюз Кнут Ауф дем Берге.

„За мен е голяма чест и радост заедно с посланика на Федерална Република Германия Н.Пр. г-жа Ирене Планк да имаме патронажа на събитието, което символично ще приобщи страната ни към достигналите UEFA EURO 2024. Мотото на Европейското футболно първенство в Германия “Обединени от футбола-обединени в сърцето на Европа”, ще носи и послание за отличното сътрудничество на администрацията на район “Изгрев” с посолството на ФРГ“, коментира кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев.

Last modified: 13.06.2024

Comments are closed.