СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

Спортни гълъби полетяха над „Изгрев“ за празника на детето

03.06.2024

Десетки спортни гълъби полетяха в небето над район “Изгрев” по повод Международния ден на детето, а полетът им “осигуриха” ученици от общинските ни училища.

Зарадвахме децата заедно с нашите приятели от “Клуб на гълъбовъдите на спортни гълъби – София”. Учениците научиха с любопитство много за птиците, за начина им на хранене и живот, както и за постиженията на “шампионите” в километричните спортни съревнования. Гълъбовъдите разказаха за породите гълъби и тяхната селекция, за интересни исторически факти, свързани с птиците – символ на мира.

Накрая на “часа по орнитология” учениците имаха възможност да разгледат отблизо птиците, да ги докоснат и да ги пуснат да полетят в небето.

„Общината трябва активно да участва в образователните процеси и да подпомага запознаването на децата на града, чрез иновативни подходи, с природата, която все повече липсва в бита и нашата “бетонна джунгла”, коментира кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев. Той, както и директорите на директорите на 11. ОУ “Св. Пимен Зографски” г-жа Августина Александрова и на 119. СУ “Акад. Михаил Арнаудов” г-н Диян Стаматов, също се присъединиха към учениците и пуснаха по един гълъб в небето като символ на мира, свободата и чистотата на детската душа.

Last modified: 03.06.2024

Comments are closed.