СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

В “Седмицата на брака”: Две двойки от “Изгрев”с диамантена сватба

14.02.2024

Две двойки наши съкварталци празнуват Диамантената си сватба, а по този повод районната администрация ги поздрави по специален начин. Така район „Изгрев“ се включи в инициативата „Седмица на брака“.

В навечерието на 14 февруари поздравихме семейството на известния карикатурист Генчо Симеонов и съпругата му Танка Симеонова. Кметът– д-р Делян Георгиев, изпрати специален поздравителен адрес, а зам.-кметът Камелия Кюркчиева поднесе почетен плакет.

Генчо Симеонов е сред най-популярните български карикатуристи и илюстратори – мнозина разпознават стила му от страниците на вестник „Стършел“. Завършил е Художествената академия в класа на проф. Илия Бешков, а през последните години се е отдал на живописта.

Благодарим на семейство Симеонови за топлото гостоприемство и за възможността да разгледаме личната колекция от картини на майстора на четката Генчо Симеонов.

Още една двойка наши съкварталци – Славка и Лозан Славови, празнува Диамантената си сватба, а по този повод кметът на район „Изгрев“ – д-р Делян Георгиев, я поздрави и връчи специален плакет навръх Деня на виното и любовта 14 февруари.

„Пожелаваме си да влезем в първата църква на нашия район, която Вие, д-р Георгиев и екипът Ви, започнахте да строите и съвсем скоро ще завършите. Ще се радваме ако продължавате така, защото делата, направени със сърце, остават“, споделиха Славови. Признаха, че не са усетили как са отминали 60-години от сватбата им. „Важното е човек да не спира, но и да си поставя изпълними мечти“, препоръча проф. Лозан Славов. Той е сред най-изтъкнатите български физици – има стотици научни публикации в страната и в чужбина, участвал е в десетки международни проекти, заемал е управленски позиции в научни и стопански институции, носител е на много награди, сред които и на Токийския университет, член кор. на БАН.

„Щастлив съм, че имаме такива съкварталци и че можем не само да черпим житейски опит, но и да беседваме заедно. Вие сте пример за подражание. Да сте здрави и да се радвате още дължи години на семейна хармония“, пожела и на двете двойки д-р Делян Георгиев.

Last modified: 14.02.2024

Comments are closed.