СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

РАЙОН „ИЗГРЕВ“ ПОСРЕЩНА ПРАЗНИКА СИ С ТРИДНЕВЕН МУЗИКАЛЕН КИНОФЕСТ

03.07.2023

Празникът на столичния район “Изгрев” – Петровден уверено се превръща в устойчива традиция като тази година прерасна в тридневен музикален кинофест.  

Стартът бе даден на 1 юли с няколкочасов концерт на певци, танцьори и музиканти от местните училища и читалища. Към тях се присъедини и Деян Славчев -Део, който бе водещ на събитието.

За настроението на жителите на района се погрижиха и народният певец Иван Дяков и дъщеря му Ивана Дякова, както и рокветеранът Данчо Караджов.

Втората и третата вечер са за почитателите на „Кино под звездите“. Началото на инициативата бе снощи с нашумелия български филм “Чалга” на Мариан Вълев, а днес продължава с лентата, обрала шест награди от кинофестивала „Златна роза“ – „Шекспир като улично куче“. Режисьор е Валери Йорданов.

Събитието се организира и финансира от районната администрация на “Изгрев” и предизвика голям интерес сред жителите на трите квартала.

„Когато преди три години издадох заповед, с която официално се определя 29 юни за празник на кварталите “Изток”, “Изгрев” и “Дианабад”, като благодарност към първите заселници на нашата територия – последователите на Учителя Петър Дънов, не съм се и надявал толкова много хора да приемат идеята, да присъстват масово в ремонтираната градинка на КАТ и да празнуват заедно.

Благодаря за голямото доверие, за подкрепата и за всичко, което направихме през този мандат. Заедно спирахме строежи, като намалихме строителството с колосалните 85%, градим 5 детски градини, ремонтираме тротоари и улици, строим първата православна църква в район “Изгрев”.

Промяната към по-добро в нашия район е видима, осезаема и бързо развиваща се. За мен е чест, че през извималите почти четири години, винаги срещах подкрепа за действията си. Затова съм убеден, че нашият празник – Петровден ще пребъде и ще се превърне в една хубава традиция!“, коментира кметът на района д-р Делян Георгиев.

Last modified: 03.07.2023

Comments are closed.