СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

ПРЕМАХНАХМЕ ОПАСНА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА В “ДИАНАБАД”

06.06.2023

Служители на районната администрация на “Изгрев” премахнаха опасната детска площадка до бл.14, бл.15 и бл.16 в ж.к.”Дианабад”.

Съоръженията за игра бяха изгнили, изпочупени и представляваха опасност за здравето на децата. В нашия район има 94 детски площадки, като 80% от тях са в изключително лошо състояние.

„За съжаление, финансовите средства, които получаваме от страна на Столична община за поддръжка, ремонт и изграждане на детски площадки, са крайно недостатъчни, за да успеем да подновим чувствително остарелите съоръжения. В рамките на мандата изградихме няколко нови детски площадки. През тази година предстои цялостен ремонт на още две такива, но всичко това за мен е крайно незадоволително“, заяви кметът на района д-р Делян Георгиев. Той допълни, че облагородяването на междублоковите пространства, поддържането на зоните за игра, отдих и спорт, трябва да бъдат приоритет за управлението на София.

„С мизерните бюджети, с които районните кметове разполагаме, трудно ще постигнем впечатляващ резултат в тази посока. Време е за преосмисляне на някои политики. Редно е най-накрая да се предприемат последователни стъпки към подобряване качеството на градската среда“, категоричен е д-р Георгиев.

Last modified: 06.06.2023

Comments are closed.