СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

Д-Р ДЕЛЯН ГЕОРГИЕВ ПОСРЕЩНА НОВАТА ПОСЛАНИЧКА НА КУБА У НАС

22.05.2023

Новият извънреден и пълномощен посланик на Куба – Н.Пр. Мариета Гарсия Хордан посети районната администрация на “Изгрев”. Това е първо, протоколно посещение на дипломата на карибската страна в общинска администрация.

Срещата премина в приятелски дух и добронамереност и на нея бяха обсъдени редица възможности за взаимодействие между общината и посолството, чиято сграда се намира на територията на нашия район повече от петдесет години.

Н.Пр. г-жа Хордан получи предложение за сключване на меморандум за сътрудничество в сферата на културата, между “Изгрев” и подходящ район на Хавана, както и покана за участие на кубински музиканти в програмата на празника на района – Петровден, който тази година ще се проведе на 01.07.2023г. (събота) от 18:00ч., традиционно в парк “Тинтява” (градинката на КАТ).

„Пожелах ползотворен мандат на новия посланик и успешна реализация на предстоящите Дни на кубинската култура, които ще стартират с голям концерт в НДК на световноизвестната група за традиционна музика от Карибския басейн – “Buena Vista Social Club”.

Благодарение на работата на нашата администрация през последните години, уважението на дипломатите към общината става все по-осезаемо, а това е само от полза за хората”, заяви кметът на район “Изгрев” д-р Делян Георгиев.

Last modified: 23.05.2023

Comments are closed.