СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

Д-Р ДЕЛЯН ГЕОРГИЕВ ОТКРИ ХХI ТУРНИР ПО ПЕТАНК

22.05.2023

Кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев откри XXI мемориален турнир по петанк, организиран съвместно от федерацията по петанк и община „Изгрев“. Събитието бе в памет на един от най-успешните кметове на нашия район и запален състезател по петанк  – инж. Панайот Бончев.

В оспорването състезание в парка на Военна академия “Г. С. Раковски“ участваха отбори от цялата страна.

Районната администрация на “Изгрев” подсигури грамоти, закуски и вода за участниците в надпреварата. Нашата малка община бе представена от силния отбор на клуб по петанк “Академик – Изгрев”, който е един от първите и най-активните в историята на този спорт в България.

„Благодарни сме на ентусиастите, които чрез тази стара френска игра, ангажират нашите възрастни съкварталци и не само тях към активния спорт, социалните контакти и общуването с природата.

Убеден съм, че общината трябва активно да участва в живота на хората, а не да се “барикадира” зад стени, преписки, закони и нормативни актове. През последните години нашата администрация “разчупи” стереотипите, вля се в обществения живот, организира много събития и подпомагаше самодейността. Доказахме, че когато има желание, няма невъзможни неща. Най-хубавото тепърва предстои“, заяви кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев. От федерацията по петанк той получи отличие.

Last modified: 22.05.2023

Comments are closed.