СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В СПОРТНАТА АКАДЕМИЯ НА 30 МАЙ

19.05.2023

Ден на отворените врати организира Националната спортна академия “Васил Левски” съвместно с районната администрация на “Изгрев“. Събитието ще стартира на 30 май от 11:00ч. в аула А4 на академията, след което гражданите ще могат да посетят и ползват различните реновирани спортни зали, игрища и съоръжения на територията на учебното заведение.

Разработена е и програма с различни изненади за гостите. Деца от училищата на район “Изгрев” и техни преподаватели, организирано ще посетят НСА и ще имат възможност да се запознаят с условията за кандидатстване и материалната база на институцията.

„Подкрепата за българския спорт и създаването на оптимални условия за спортуване на деца и юноши в кварталите, е един от основните приоритети на настоящата районна администрация на “Изгрев”, заяви кметът на района д-р Делян Георгиев. По време на неговия мандат са реновирани спортни игрища, изградени са няколко нови площадки за спорт на открито, а всяка година общината организира редица спортни събития и съревнования.

„Нашата община е и трябва да бъде активна страна в изграждането на спортна култура у подрастващите, като бивш спортист, вярвам в това. Благодарим на НСА за отличното партньорство през изминалите години. Заедно можем да постигнем много и в бъдеще!“, каза още д-р Делян Георгиев.

Last modified: 19.05.2023

Comments are closed.