СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ ГРАБНА СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА КМЕТА Д-Р ДЕЛЯН ГЕОРГИЕВ

18.05.2023

Жури от СБХ номинира седем платна, едно от които – “Дъжд” на Васко Василев, спечели голямата награда на кмета-д-р Делян Георгиев. Другите номинирани са Долорес Дилова с картината „Жълтата къща“, Венелин Пенчев за платното „Иракли“, Каля Зографова с „Цветето“, Валентина Димитрова с „Морски пейзаж“, Григори Григоров „Из австрийските Алпи“, Иван Кънев със „Зима в Златоград“. Всички те получиха плакети от кмета д-р Делян Георгиев.

„Най-голямото богатство на нашия обичан район, са неговите жители. В столицата няма друго място, което толкова много бележите българи да наричат “свой дом”. От все сърце благодарим на нашите творци, желаем им здраве и много бъдещи успехи.

Тяхното творчество прославя страната и района ни по света и ни кара да се гордеем, че сме българи. Районната администрация ще продължи да дава своя принос за развитието на културата в трите ни квартала – „Изгрев“, „Изток“ и „Дианабад“, коментира кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев.

28-та традиционна изложба на художниците от столичния район “Изгрев” предизвика огромен интерес – тази година участниците в нея са 44-ма.

Културното събитие бе открито снощи и е под надслова „Творческият дух на Изгрев“, а картините могат да се видят до 30 май в „Интерпред“.

Организатор на изложбата е районната администрация на „Изгрев“ със съдействието на Столична община.

В навечерието на 24-ти май, Денят на славянската писменост и култура, десетки художници, най-възрастният, от които- Генчо Симеонов на 92 години, представиха прекрасните си творби, заредени с много емоция и красота.

За първи път в събитието гостуват творци от сферата на дигиталното изкуство.

Last modified: 18.05.2023

Comments are closed.