СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

НОВО ОСВЕТЛЕНИЕ В ГРАДИНКАТА НА ПАРК „ТИНТЯВА“

12.05.2023

Районната администрация на “Изгрев” започва изграждането на ново осветление в реновирания парк “Тинтява” (градинката на КАТ). След ремонта на алейната мрежа и подмяната на парковата мебел ще се подмени изцяло и осветлението.

Старите соларни лампи отдавна не работят, а според експертите подобен тип осветление не е ефективно за нашите географски ширини, особено през есенно-зимния период. Предстои изграждане на електрическа мрежа, монтаж на нови стълбове и лед осветителни тела.

„Общината ни ще изгради още едно напълно завършено място за почивка и игра, което заедно с новостроящата се първа православна църква „Св. Пимен Зографски“, ще оформи своеобразен център за кварталите ни. Подобряването на средата на живот и обновяването на междублоковите пространства, които тънат в разруха от десетилетия, е основен приоритет на нашата администрация през настоящия мандат“, заяви кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев. Той допълни, че въпреки ограничителната финансова рамка, в която районът ни е поставен и малкото време, с което разполага, администрацията е успяла да постигне много и това се вижда.

Last modified: 12.05.2023

Comments are closed.