СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

29 юни Петровден – Празник на район „Изгрев“

17.06.2022

На 29  юни район „Изгрев“ ще отбележи за втора година своя празник. Събитието ще започне в 18.00 часа на откритата сцена в парк „Тинтява“ /градинката при КАТ/. Инициативата за честването е на кмета на района д-р Делян Георгиев. Петровден не е избран случайно – началото на заселването в района дават последователите на Петър Дънов, които се заселват на Баучеровите поляни в началото на 20. век. Тази година неговите последователи ще се включат в специалната програма с изпълнение на цигулка.

Предвидено участието на ученици от 11 ОУ „Свети Пимен Зографски“, 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“, СПГЕ „Джон Атанасов“, СПГЕ „Княгиня Евдокия“.

На сцената ще се качат още балетна школа “2 Dance”, Клуб за български народни танци „Body Folk”, вокален ансамбъл „Елбетица“, фолклорен ансамбъл „Шевица“.

Читалищата в района също ще се включат в честванията. Народно читалище „Николай Хайтов“ ще зарадва посетителите с изпълнения на „Гъдуларчета“ и „От извора“. Народно читалище „Добри Чинтулов“ ще даде старт на тържеството като демонстрира майсторство в свиренето на гайди, а след това ще демонстрира на жителите и гостите на района танцови изпълнения на модерен балет и зумба. „Драмеди“ ще ни зарадват с вокално изпълнение.

Специални гости на събитието са Джина Иванова от „Трамвай №5“ и Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“.

Събитието се финансира със съдействието на Дирекция – “Култура” и е част от Календара на културните събития на Столична община.

Last modified: 17.06.2022

Comments are closed.