СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

Ученици с авторски произведения се включиха в „Младежки културни пространства в район „Изгрев“ – мост към по-добро бъдеще“

31.05.2022

Дадохме старт на „Младежки културни пространства в район „Изгрев“ – мост към по-добро бъдеще“ в парк „Тинтява“.

Петима ученици от района представиха авторски произведения на специално литературно четене.

Благодарим на Анна Божилова от СПГЕ „Джон Атанасов“, която представи “Птици“, Андреа Лелекова от СПГЕ „Джон Атанасов“ с „Дърветата винаги са там”, Александра Алексиева от 11 ОУ „Св. Пимен Зографски“ с „Книги“, Рая Райкова от 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ с “Възхвала на моето училище“ и Константина Чолакова , 105 СУ „Атанас Далчев” с „Илюзия“.

С този проект районната администрация иска да създаде ново културно пространство за младежите в района. По проекта са закупени няколко-пейки книги, на които са изписани емблематични български произведения.

Пейките ще бъдат монтирани в парк „Тинтява“ (градинката на КАТ) веднага след приключване на ремонтни дейности.

„Всеки един от вас е талант. Надявам се един ден да живеем в един по-добър свят, сътворен от вас“, обърна се кметът д-р Делян Георгиев към младите таланти. Той посочи, че районът и е първият в София, който ще поставя такъв тип пейки.

На събитието присъства и Кирил Назъров, член на Управителния съвет на Съюз на българските писатели.

Дейностите по проекта, който се финансира по програма „София – град на младите и активните“ за финансиране на младежки дейности на Столична община, ще продължат до края на юни.

Last modified: 31.05.2022

Comments are closed.