СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

33 художницити участват в ХХVІI годишна изложба на художниците от район „Изгрев”

11.05.2022

                   

33 художници участват в ХХVІI годишна изложба на художниците от район „Изгрев”. Сред тях са проф. Ивана Енева, Бранимир Цаков, Венелин Пенчев, Дора Каменова. Тази година в традиционната изложба дебютират и няколко млади творци от района. ХХVІI годишна изложба на художниците, които живеят и творят в „Изгрев” се провежда под мотото „ТВОРЧЕСКА ЕУФОРИЯ – ПРЕДИ, ДНЕС И ЗАВИНАГИ“.

Тя е отворена за посетители от 11 до 31 май 2022 година в Интерпред – Световен търговски център, кв. „Изгрев”, бул. „Драган Цанков” № 36. Официалното откриване, както и награждаването на победителите, ще се състои на 16 май, понеделник, от 18:00 часа. Изложбата се провежда под патронажа на кмета д-р Делян Георгиев, който ще връчи специална награда на един от участниците, а шестима ще бъдат отличени с плакети.  

Софийският район “Изгрев” не случайно е известен като българския Монмартър. В своята малка територия той е събрал над двеста професионални художници. Всяка година десетки от тях представят в традиционната изложба свое произведение, а събитието се е превърнало в една от традициите на София.

Изложбата е част от Календара на културните събития на Столична община.

Last modified: 11.05.2022

Comments are closed.