СТОЛИЧНА ОБЩИНА - РАЙОН "ИЗГРЕВ"

ДЕТСКИ ГРАДИНИ

На територията на Район „Изгрев“ има седем детски градини и една самостоятелна детска ясла, които осигуряват  места за над 1900 деца на възраст от 10 месеца до навършване на 7 години. Амбицията на районната администрация е до края на мандата (2019-2023) да бъде изградена още една нова детска градина – в квартал „Изгрев“.

На ход е и разширяването на детска градина №30 „Радецки“, която ще бъде напълно обновена.

Детска градина №23 „Здраве“

Детска градина №23 „Здраве“ се намира в кв. „Изток“, ул. „Майор Юрий Гагарин“ 14-16. Това е една от най-старите детски градини в София.

Детската градина се състои от три сгради. На всеки етаж е разположена по една група деца. Всяка група има отделни занималня, спалня, умивалня, тоалетна, гардеробна, офис. Разполага с музикален салон, в който се провеждат много тържества, театри, развлечения. Дворът е общ, с площадка за всяка група, с много дървета, цветя и зеленина.

Повече информация намерете тук: http://odz23.net/

Детска градина №29 „Слънце“

Детска градина № 29 „Слънце“ се намира на ул. “Тодор Стоянов” №18, в „Изток“. Детската градина разполага с добре поддържана база, която включва плувен басейн, музикален салон, оборудван физкултурен салон, кабинет по английски език и безопасно движение, кабинет за психолог, ателие по приложни дейности, детско футболно игрище със специално изградена трибуна и баскетболно игрище. Дворът на детската градина е с добре поддържани тревни площи.

От 1985 г. детското заведение е база на СУ “Св. Кл. Охридски”, катедра “Предучилищна педагогика”.

Повече информация намерете тук: https://odz29.com/

Детска градина №30 “Радецки”

Детска градина №30 “Радецки” се намира на територията на район “Изгрев”, в ж.к. “Дианабад”, на ул. “Никола Габровски” № 26.

Изключително удобната транспортна комуникация с автобуси № 94, 88 и 102, просторното дворно море от зеленина, сплотеният и опитен екипаж, както и допълнителните педагогически услуги, които се предлагат, го правят примамливо място за работещи родители, търсещи оазиса за своите деца.

Повече информация намерете тук: http://dg-30.com/

Детска градина №34 „Брезичка“

Детска градина №34 „Брезичка“ се намира в „Дианабад“, на ул. „Владимир Трендафилов“ № 1. „Брезичка“  е  градина с традиции и утвърден престиж, поддържаща творческия дух и професионализма. Детското заведение разполага с голямо, просторно дворно пространство, с богата растителност  и с детски площадки за всяка група. Има обособени отделни  помещения за физкултурен и музикален салон, в които децата  поддържат добра физическа и двигателна активност, пеят и се забавляват. Разполагаме с кабинет по английски език, зала за провеждане на занимания по приложни изкуства, стая на семейството и сензорна зала за работа с деца със СОП.

Повече информация намерете тук: https://www.dg34.bg/

Детска градина №49 „Радост“

Детска градина №49 „Радост“ се намира на ул. “Св. Пимен Зографски” № 5 в „Дианабад“. Разположена е на двор от 11 дка, с реновирани  детски площадки и кътове за игра, в непосредствена близост до бул. “Драган Цанков”. Всяка детска група има просторни и слънчеви занимални, спални и тераси, подновени и  обзаведени естетично и подходящо за възрастта на децата. В дворното пространство на детската градина след спечелени проекти на Детската градина  има футболно игрище, интерактивна площадка по БДП, както и еко кът с обособени четири зони за обучение на децата.

Повече информация намерете тук: http://dg49-radost.org/

Детска градина №133 „Зорница“

Детска градина №133 „Зорница“ се намира на ул. “Еужен Потие” № 1, в „Изток“. Тя е първата специално строена сграда за детска градина на територията на района. Преди няколко години е сериозно обновена.

Обновената и новооткрита сграда в детската градина е отворена през 2014 г. ДГ №133 “Зорница” предлага обучение и възпитание на деца от 3 до 7 години, разпределени по възрастови групи. Работи по програма, утвърдена от МОН . Тя се реализира от високо квалифициран педагогически и медицински екип. Детската градина разполага и със специалист, който работи с деца, нуждаещи се от логопедична помощ.

Повече информация намерете тук: https://dg-133.com/

Детска градина № 165 „Латинка“

Детска градина № 165 „Латинка“ се намира на ул. “Чарлз Дарвин” № 19, в „Изток“.

Детска градина №165 ”Латинка” е основана през1964 г. , разполага с двуетажна сграда, плувен басейн, физкултурен салон и футболно игрище. Дворът е обезопасен, с нови уреди. Детската градина има охрана и видеонаблюдение.

За емоционалния комфорт на децата се грижат  квалифицирани педагози. Осигурено е целодневно медицинско обслужване. Образователната дейност се организира и провежда в съответствие с държавните образователни стандарти за предучилищно възпитание и подготовка за училище.

Повече информация намерете тук: http://cdg165.com/

Самостоятелна детска ясла №36 „Слънчево зайче“

Детска ясла №36 „Слънчево зайче“ се намира наул. “Тодор Стоянов”, №15, в „Изток“.

Всяка група разполага със самостоятелен вход. Състои се от просторни помещения – спалня, занималня, санитарен възел и офис за разпределяне на храна. Обзавеждането е обновено и отговаря на изискванията за отглеждане на деца в яслена възраст. Дворът на яслата е с площ 3 декара. Има висока ограда и добре подържани тревни площи. Обособени са площадки за игра на всяка група. Детска ясла №36 има собствена кухня и приготвя здравословна храна, съгласно изискванията за хранене на деца в яслена възраст.

Comments are closed.